Hvorfor vi valgte Morgans

Vi valgte Morgan av flere grunner. For lenge, lenge siden var jeg ei lita jente som drømte om hester. Jeg leste mye om hest og syntes de var de vakreste skapningene som fantes. Men siden jeg bodde i et byggefelt og tanken på å ha hest var veldig fjernt for foreldre på den tiden, nøyde vi oss med å ri på og kjøre vogn med fjordingen til en venn av meg. Det var nok mere hesten som bestemte hva vi skulle de ulike dagene, men interessen holdt seg absolutt oppe. Den store hesteboken ble kjøpt inn og der leste jeg om alle hesterasene i verden. Deres egenskaper, høyde, utseende og bruk. Et av kapitlene handlet om Morgans og det ble lest om igjen flere ganger. Dette måtte være en hest for meg. Allsidig, vakker og med godt lynne.

Hesterasens opprinnelse var i Amerika. Jeg hadde stor interesse for kontinentet fra før av, og drømte meg bort til prærien. Vi vokste opp med «Huset på Prærien», westernmusikk, og vi lekte indianer og cowboy i skogene. Iveren var så stor at mammas skinnjakka gikk med til å lage mokasiner, slik at vi kunne være indianere på ordentlig.

Vi ble voksne og etter hvert startet jeg med ordentlige ridetimer på et hestesenter og interessen for hest ble tatt opp igjen. Etter hvert fikk vi vår egen hest. Jeg hadde lovt meg selv at dersom en Morgan var til salgs i Norge skulle jeg dra for å se på den. Sjangsen var liten, siden det er få individer her til lands. Men, en dag var det en som skulle selges. Det var Tronshagens Union, en av de først Morgans som ble importert til Norge fra Sverige. Vi ble selvfølgelig betatt av den vakre hesten og vi ble enig med selger og gjorde avtale på kjøp.

Senere flyttet vi til gården vår her og vi ønsket å starte med avl, slik at vi kunne avle frem de egenskapene vi setter pris på i en hest. Treasure Justina er vår første Morganhoppe. Hun er enestående, med det fantastiske lynne hun har. Hun er sterk, klok og flashig i tillegg, og hun gir egenskapene sine videre til sine føll. Vi kjøpte ei hoppe til, Obsession, med blodslinjene fra Midwest Brunk familien fra farsiden og Western Government fra mors side. Følger du farslinjen bakover finner du Bulrush som stamfar, og det er ganske unikt i dag. Obbsession er er høyreist, har gode gangarter og er veldig lydhør til rytter. Hun gjør hva hun kan for at rytter skal være fornøyd med henne. Hun har fått to hingsteføll og det skal bli spennende å se hvilke egenskaper hun gir videre til disse to. Blir føllene så ridbar som denne hesten, så får fremtidige eiere det like morsomt som oss.

Vi har brukt mye ressurser og tid på å finne et så godt utgangspunkt for avl på Morganhest. Dette kommer selvfølgelig ikke av tilfeldigheter og vi har brukt lang tid på å planlegge. Det gleder oss derfor stort å se at føllene som kommer, arver de gode egenskaper fra sine mødre og fedre. Vi har lært av de beste og ønsker kvalitet, fremfor kvantitet i vårt avlsprogram. De føll vi venter lengter vi etter selv. Vi selger til gode hjem som har et ønske om akkurat en slik Morganhest.