Avlshopper – Broodmares

Avlshoppene er hovedpulsåren i vårt oppdrett av Morgans. De holder orden på flokken, de er oppdragere for den yngre garde, og gir nytt liv til til blodslinjer som er bevart i så mange generasjoner.

GR Obsession, born in Minnesota, USA
Denne skjønnheten er avlet frem av Kim and Steve Viker, Minnesota, USA, og har derfor prefix GR, som står for Genetic Resources. Kim arvet avslinteressen fra sin mor, og de har avlet på Morgans siden 1972. 

Obsession_pregnant

Treasure Justina, born in Montana, USA
Første gangen jeg møtte Tina, som vi kaller henne, var i Sverige når vi besøkte Callahan, som skulle komme til Norge, og oss når han ble stor nok. Hun var flokkens leder hos Tullesbo Morgans, Sverige. De hadde kjøpt henne fra Roy Foote, Treasure Morgans i USA. Han var genuint opptatt av å avle frem atletiske, kraftfulle, hurtige og smarte hester med god arbeidsmoral. Tina er flokkens naturlige leder, og hadde alle ledere vært som henne hadde vi hatt et bedre arbeidsliv.

Oct13_frame

Tullesbo Ella May, født i Sverige

Første gangen vi møtte Ella var i Sverige når vi besøkte Tullesbo Morgans. Før hun kom hit hadde hun fått en sønn og en datter. Sønnen er Tullesbo Callahan, som vi kjøpte og senere solgte til Jarle på Jæren. Datteren er Era of Tullesbo, som bor i Tyskland. Ella beveger seg helt fantastisk, lytter til rytter, og er ei skikkelig flashy hoppe. 

Lind Rocky Helena er født her på gården. Hun er datter av Treasure Justina, vår første avlshoppe. Far til Helena er den flotte hingsten Näsuddens Moreno Leon.

Vi har holdt tilbake Helena fordi jeg ønsker å viderføre de gode western working linjene, og fordi hun vil passe godt til vår vår hingst Lind Ranger M som har linjer som gir høyde på hestene. Hennes mor har kun gitt kvalitetsføll og en slik hoppe kan du stole på. Helena venter sitt første føll i 2020.